Prijedlog

Tekst prijave

Zbog odlazaka u Mlinar i Stanić često se parkiraju automobili na raskrižju i stazi za pješake. Iz kojeg razloga se odbijaju i tu postaviti stupići. Na stazu se ulazi najčešće kod pješačkog i pješacima iza leđa što je jako opasno.

Lokacija

  1. Prijavitelj
    Prijavitelj27. rujna 2021. 09:43

    Poštovani, postava stupića na predmetnoj lokaciji nije prihvatljiva budući da stupići sužavaju prostor namjenjen pješacima. S ciljem sigurnijeg prometovanja, pojačati će se rad redarstva.

  2. Prijavitelj
    Prijavitelj27. rujna 2021. 20:33

    O čemu vi to? Pa to je jedna od rijetkih ulica u gradu u kojoj se upravo to može riješiti. Pogledajte samo primjer Tomasinijeve i kuće koja u potpunosti prekida stazu za pješake. Zid kuće je u ravnini s cestom. Štinjan gotovo cijeli nema stazu za pješake i svi hodaju po cesti. Ulica Veruda neposredno od Cacadua u jednom dijelu ima i ogradu jer od ceste do kuće ostaje manje od pola metra. Dva pješaka ne mogu normalno proći jer je kuća uz cestu. Zagrebačka u dijelu kod Giardina isto tako gotovo da i nema stazu. I tako se mogu nabrajati ulice gdje se prednost daje dvosmjernom prometu umjesto da se osigura i prostor za pješake. Ovdje je jedino logičko objašnjenje zaštita privatnih interesa i to trgovina i kladionica radi koji se spremno daje riskirati živote građana. Marulićeva ima stupiće i još manje prostora pa nikome ne smetaju. I dobro su došli. Tomasinijeva ih u jednom dijelu ima iako je manja širina prostora za pješake. Flanatička kod Fakulteta ekonomije ih ima na dvostruko manjoj širini. Bartoloma de Vitrei ih ima na jednako malom prostoru. Čak su se i kontejneri ubacili u toj ulici na stazu pa je jedini način proći pored njih cestom koja je prometna. Dakle, jednostavnije je bilo napisati da nema volje jer se poduzeća nemaju interes od toga.